2008. április 3., csütörtök

Charles Stewart Parnell

Mivel itt lakunk a Parnell street-en, gondoltam legyen szó róla is. Parnell úr 1846-1891-ig élt és a Britt-Ír parlament tagja, valamint később az Ír Parlamenti Párt alapítója volt. Munkásságát többen is nagyra becsülték és az angol-ír politikai élet legfontosabb 19. századi emberének tartják. Lord Haldane (angol liberális politikus, ügyvéd és filozófus) szerint pedig egyenesen a legerősebb ember a britt parlamentben 150 év során. Szegény jó Parnell 45 évesen pár hét tüdőgyulladás után halt meg.

A Parnell és O'Conell utca sarkán, tőlünk 2 perc sétára található az emlékszobra.



Szóval bent vagyunk a központban rendesen. Bár ez egy új építésű ház és viszonylag jó a szigtelése, a forgalom eléggé behallatszik a lakásba. Ez persze állítólag csak az első pár napban zavaró, utána megszokja az ember.
A pzitív része viszont az, hogy minden nagyon közel van. Az épület aljában nyílik napokon belül egy TESCO áruház és a Lidl sincs messzebb 30 méternél. Ráadásul a nagyobb bevásárlóközpontok is a környéken találhatók. Így azért könnyebb a bevásárlást intézni, mintha kilométereket kellene sétálni az olcsóbb boltokhoz.
A szobánk nem nagy, de nekünk egyenlőre elég. Innen a főbb tömegközlekedési csomópontok is csak pár perc sétára vannak, ígyhát kicsit rugalmasabbak lehetünk olyan téren, hogy Dublin mely részén vállalunk munkát. Mondjuk most már kezdek ott tartani, hogy bárhol.


A ház ahol élünk



Belső kert is van



Kilátás a szobánkból




Ez itt a lépcsőház



Állítólag Dublin legidősebb kocsmája is az utcában van, de már máshol is láttam ilyen feliratot. :)

Címkék:

1 megjegyzés:

Időpont: 2008. április 5. 8:30:00 GMT+2 , Blogger Jan_OS írta...

Helyes kis kégli, kérünk pár belső fotót is :)
Hogy áll a dzsobhánting? itthon semmi extra, kományválság van, gyurcsány nem mond le, hétfőn fizetés :) a szokásos dolgok :)
Holnap (vasárnap) bent vagyok a gyárban majd felhivlak!

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal