2008. május 29., csütörtök

Fogyni kéne

Az utóbbi hónapok kicsit egészségtelen táplálkozása hozza az eredményét rendesen, hízok, mint egy kismalac. A sok kenyér, olcsó félkész kaja, tésztás tészta és kevés zöldség-gyümölcsös étrendnek mostmár szeretnék véget vetni. Bár eddig az Atkins jött be leginkább, mint fogyókúrás diéta, most mégsem teljesen ezt fogom követni. Jó lenne mostmár hosszú távon is legalább kicsit egészségesebben táplálkozni. Amit szeretnék, az atkins alapú, azaz sok fehérje és a szénhidrát mennyiségének minimalizálása, de a zöldségek nem maradhatnak el. Ennek jegyében ma el is kezdem az Új Diéta Projektet. Tudom, hogy hülyén hangzik, de a magamfajták imádják a projekteket. Az akkor komplett, ha van kezdete és vége is, azaz be is kell fejezni és nem csak egyszerűen elfeledkezni róla. Mivel még nincs otthon mérlegünk, egyenlőre nincs számszerű cél kitűzve (bár szerintem 90-93 kg már erős áttörés lenne nálam, hiszen jópár éve nem voltam ilyen "könnyű". És hogy meddig is kéne csinálni? Sajnos sokáig, mert szerintem ez legalább 15 kiló leadását jelentené. Valamikor el kéne mennem valahová mérlegelésre, vagy inkább venni egy mérleget. Augusztus utolsó hetében a házassági évforduló jegyében szeretnénk valahová elmenni nyaralni (ha a költségvetésünkbe belefér) és bizony akkorra már jobban kéne kinézni.
Kicsit könnyíti a dolgomat a céges kantin és az itteni szokások. Ahogy otthon szinte sosem reggeliztem, itt szinte kinézik az irodából az embert, ha nem eszik 10-ig semmit. Ma projekt kezdésnek a szinte már szokásos reggeli péksütemény helyett benyomtam egy kis adag rántottát egy szelet sült baconnel és egy sült virslivel. Mit is mondjak, arra volt jó, hogy éhes legyek. De nem baj, valamikor el kell kezdeni a dolgot és miért ne pont ma?
Ebédre szerencsére rengeteg dolog közül lehet választani (sajnos nem olcsó semmi) és mindennél figyelnek, hogy egészséges, jó minőségű és friss legyen. Szerintem a salátabárt fogom erősen látogatni, hiszen mindenféle husikák is vannak, meg sokféle ehetőnek látszó növény. Természetesen öntet elfelejtve. Az esti főzés lesz kemény, mert ezekkel a szerencsétlen növényekkel sok a kinlódás. Meg kell venni drágán, aztán hamar tönkremegy, pucolgatni kell, meg ilyenek. De szerintem Petra is jobban örülne a zöldség köreteknek, hiszen ő legalább szereti. :)
Na mindegy, az első hét után már talán tudni fogom, hogy mit hol mikor kell venni és mit lehet főzni belőle.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal