2008. július 28., hétfő

Digi TV

Szombaton bekötötték a digitális tévét és hozzá a felvevőt. mostmár lehet a tévé előtt ücsörögni és browsolni a csatornák közt. Van kb. 100 csatorna, amiből egy adag hírcsatorna, egy másik edag zenecsatorna, egy harmadik adag sportcsatorna, van egy csomó ismeretterjesztő, meg az egyebek.
Sajnos még elég kevés csatorna ad HD adást, de azért ha van olyan, azon látszik a külömbség. Egyébként meg teljesen el vagyunk ájulva a tévétől. Nem hülyeség a Bravia reklám. Főleg a zöld, kék és piros szín, amit egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni. Eszméletlenül élethűek a színei. tényleg, mintha ott lenne az ember a domboldalon, vagy a tengerparon. Szombat este 3 órán át néztünk olyan műsort, akol írek vagy angolok mentek spanyol és franciaországba házat venni. azok a tengerpartok és domboldalak olyan gyönyörűek voltak, hogy szinte éreztem az orromban a tenger sós, vagy a frissen vágott fű és vidéki levegő édes illatát. Tényleg nem tudok mást mondani, egyszerűen lenyűgöző.

Azért természetesen volt egy kis üröm is az örömben, mert a UPC elfelejtette, hogy nem csak tévét, hanem internetet is rendeltünk, ígyhát netezni még mindig csak a munkahelyről tudunk.
Pont ebben a percben jött egy levél a UPC-től, amiben elnézést kérnek. szerda délután jönnének bekötni a netet is. most hívhatom fel őket, hogy 4 után jöjjenek, de nem igazán tudom, hogy hogyan érhetnénk haza olyan korán, mikor Petrának is sűrű hete van és nekem is projektleadás lesz pénteken. Na mindegy, majdcsak lesz valahogy.

Vasárnap voltunk csokifesztiválon. Volt 8-10 stand, ahol kóstólók voltak és eladás is persze. Ezek nem a nagy gyárak tucattermékei voltak, hanem kézzel készített csokoládék, amik a mai napig nem teljesen gépesített üzemben készülnek. Petra óvatosan megkóstolt 2-3 darabot, de szerencsére nem nagyon ízlettek neki, ígyhát inkább csak nézelődtünk és fényképeztünk. sétáltunk egy hatalmasat a déli kánikulában, aztán hazamentünk kicsit hűsölni.
Bizony hűsölni, mivel megjött a nyár és hétvégén már majdnem elviselhetetlenül meleg volt. Árnyékban 26 fok. Ez azért az itteni 18 fokos átlaghoz képest tényleg meleg, bármennyire is kevésnek tűnik a magyar nyárhoz képest.

Azért remélem marad a jóidő, mert hosszú hétvége következik (szombat-hétfő) és nagy kirándulást tervezünk. Azaz mi csak élvezzük, hogy a többiek tervezik. Peti, Adri és Laci társaságában egy kocsit bérlve megnézzük kicsit Észak-Írországot. Szombat délelőtt indulnánk és este Belfast-ban aludnánk, majd a vasárnap éjszakát egy északi tengerparthoz közeli városban töltenénk, aztán hétfőn irány haza. Szerencsére Peti már sokszor vezetett itt, ígyhát a közlekedéstől nem kell félni. A részleteket meg úgyis megírom majd jövő héten.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal