2008. július 15., kedd

4 Hónap

Március 15-én érkeztünk, tehát pont 4 hónapja élünk Dublinban. Sokminden történt ezidő alatt.
Lett munkánk, szállásunk és azthiszem elmondhatjuk, hogy kellemesen élünk, bár még van mit javítani.
A jelenlegi életszínvonalunk javításának érdekében például (elvileg) holnap megkötjük a lakásbérleti szerződést, átvesszük a kulcsokat és beköltözünk a kis egyszobás lakásba, ahol végre nem lesznek cseh lakótársak és nem lesz az az irdatlan hangzavar ami megakadályozna minket a nyugodt alvásban. Ez a lakás is a belbárod szivében van, jó közlekedéssel és közeli boltokkal, viszont nem az utcára néz, hanem belső kertre és néhány szomszédos ház szürkécske oldalára.
Igazság szerint sokféle lakást megnéztünk. Voltunk új építésű, ultramodern, exkluzív apartmanházban, amit hívhatnak bárhogy, attól még apró szobákból álló lakótelepi lakás marad. Voltunk régi építésű házban, ahol a 4. emeletre keskeny lépcsőházban kellett felmenni és nem volt lift. Meg persze néztünk másokat is. Általában elég nagy csalódások értek, hogy a szép netes képek után milyen kis egérlyukakat akarnak havi több, mint 1000-1200 euróért adni.
Most végre megtaláltuk azt, ami mindkettőnknek tetszik. Ez nem ultramodern, de attól sem kell félnünk, hogy összeomlik az épület. 4. emelet, van lift, csendes és az ír szokásokkal ellentétben nem keskeny és pici a nappali.
Majd ha tényleg beköltözünk, akkor lesznek képek is. Perszelegkorábban hétfőn, mert az új lakásban még nincs internet és a kulcsok megkapása után még ottvan a kellemesen hangzó Költözködés.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal