2008. július 24., csütörtök

Sony Bravia

Mivel szombat délután bekötik a digitális TV csatornákat, lassan ideje volt venni egy olyan tévét, amit szabad szemmel is lehet látni a nappali foteljéből. Már jó ideje nézelődtünk, hogy milyet is vegyünk. A válogatás elég korai stádiumában kitaláltuk, hogy lehetőség szerint egy SONY Bravia típusú gépet veszünk. Igen, nyugodtan lehet kommentelni, hogy bedőlünk a divatos és ötletes reklámoknak és jópár eurót csak a sony emblémáért fizetünk. ettől függetlenül én úgy vettem észre, hogy látható különbség van a Braviák és egyéb LCD tévék képei között. Az LG és a Samsung is rendelkezik jópár használható modellel, de ami annyit tud, mint az amit kinéztünk, az másfélszer annyiba kerül.

Szóval már vagy 2-3 hónapja nézzük a mindenféle LCD tévéket (régi CRT-t már sehol nem lehet kapni) és álmodozunk, hogy melyik is legyen. Mivel lassan a végére ér a nagy nyári árleszállítás, határozásra kellett jutnunk. És ez sikerült is.

Tegnap előtt bementünk a közeli Sony márkaboltba és vettünk egy SONY Bravia KDL 32T3000 típusú masinát, amit 5 percnyi sétával haza is vittünk. Dióhéjban annyit kell róla tudni, hogy 32 colos, azaz 82cm a képátlója, gyönyörű fekete és borotvaéles a képe. Ja, és mint az LCD tévék általában, negyed annyi áramot eszik, mint az ugyanekkora CRT tévék. Természetesen HD Ready a kicsike, azaz a jó kis digitális adást és a Blue-Ray filmeket eszméletlen minőségben lehet majd nézni.

Nem ez volt a legdrágább a kategóriájában, sőt, 32 colosoknál inkább már az olcsók közé tartozik, de arra, amire nekünk kell teljesen jó és jó lesz még remélhetően egy pár évig.
De vettünk hozzá még valamit, ami viszont kissé drága volt az én szememben, de Petra e nélkül nem engedte volna bekapcsolni a szép új tévét. Ez a kütyü egy túlfeszültség védő és elektromos-zaj csökkentő csodaaljzat. Utánanéztünk, az átlagosan vásárolható túlfeszültség védők kb. 300 Joule-t bírnak, míg egy modern számítőgép-hez, vagy LCD tévéhez legalább 1.900 Joule-t tanácsolnak. Szóval ez, amit vettünk, egy ilyen cucc. Kicsit több, mint 100€ volt az ára, de legalább van rá 100.000 font biztosítás. Mostmár jöhet a villám, meg az áramszünet, nem szivat meg többé. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal