2008. szeptember 5., péntek

Race Driver GRID

Megszereztem az általam ismert eddigi legszemétparasztabb (most már van ilyen szó) játékot.
GRID neki a neve és teljesen kiborít. Alapvetően egy gyönyörűen kidolgozott, jól kinéző kis autóversenyes program. Na ez így nem igaz. A legszebb grafikával rendelkező autós program, amit valaha láttam. Ilyenkor tudom elhinni, hogy az újabb PC-knek legalább olyan jó, sőt, akár jobb grafilája lehet, mint egy PS3-nak. Lehet élvezni a menürendszert, az autók kidolgozottságát, azt, hogy minden horpad és törik. Az külön tetszik, hogy az alején normálisan be kell írni a játékos nevét, majd egy listából lehet választani, hogy hogyan hangzik. Mikor a pályán vagyunk és a navemet mondja a boxutcai kolléga mikor folyik a kárjelentés, az azért elsőre komoly érzés.
Egyvalamit nem élvezek, hogy túlságosan reális. Vagy legalábbis, ha végig tud menni a pályán az ember utolsóként és lassan manőverezve, akkor már mámoros hangulatba is kerülhet. Elsőként célbaérni szinte lehetetlennek látom (vagy legalábbis billentyűzettel). Na de miért is?
Először is, a kocsi minden alkalommal, amikor kanyarba kerül és a sebesség nagyobb, mint 40km/h, megpróbál kitörni, megfarolni, egyszerűen nem akar engedelmeskedni.Persze az is lehet, hogy ilyen szarul vezetek, de szerintem meg nem. Az gyönyörű, hogy repkednek a karosszériaelemek minden egyes kis koccanásnál, de ezek bizony tönkreteszik az autót. És nem lassan. Itt az első kanyar előtt is ki lehet esni a versenyből, ha az ember nem vigyáz. Ha nem a városban van a verseny kijelölt pályán, akkor lehet éppen versenypályán is, de az sem egyszerűbb. A kavicságyról tényleg szinte lehetetlen visszakerülni a pályára, ráadásul a kavicsok nem tesznek jót a kerekeknek és innentől kezdve szinte irányíthatatlan a jármű.
Egyvalamire viszont nagyon jónak találom. Ha ezzel játszik a gyerek jogosítványszerzés előtt, akkor nem lesznek olyan tévképzetei, hogy az utcán mindent lehet és semmi sem árthat.
Végezetül pár filmecske a játékról



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal